Köpa jakthund

Last modified date

Om man vill jaga med hund måste man köpa en jakthund. De flesta väljer att köpa en valp som de sedan tränar upp. Men gör man det måste man vara medveten om att det ligger väldigt mycket jobb bakom att få en bra jakthund.

Vilka jakthundsraser finns?

När det gäller jakthundar finns det väldigt många olika raser att välja mellan och vilken hund man väljer beror lite på vad man vill jaga. Det finns till exempel regler som gäller kring jakt av vissa djurslag och hundval. Vill man till exempel jaga grävling eller räv i gryt är det en omöjlighet att göra med större hundraser då de inte kan ta sig ner i grytet.

Hitta en bra uppfödare

När man ska köpa en jakthund är det alltid bra att hitta en bra uppfödare. Titta bland annonser i jakttidningar eller hör dig för bland jaktkompisar. Det kan också vara klokt att besöka hundutställningar eller jakthundsprov för att hitta uppfödare.

Jakhundsprov

Vid ett jakthundsprov ställs just hundens färdigheter inom jakt på sin spets. Hundens skall, dess förmåga att ställa djur samt dess skicklighet inom spårning är bara några av de saker som testas.

kalle