Var rätt utrustad när du jagar

Last modified date

Jakt är ett intresse som är ganska vanligt i vårt land och många finner stort nöje i att gå ut i skogen och jaga. Det finns också de som är lite nyare på detta område och som precis har tagit sin jägar licens och inte är speciellt vana att ta sig ut i skog och mark. Det krävs att man har en hel del tänk kring hur man klär sig och vad man tar med sig när man är ute och jagar. Här kommer därför några tips på saker man kan tänka på kring utrustningen vid dessa tillfällen.

Ryggsäck

För det första är det viktigt att ha en riktigt bra ryggsäck med sig. Man är ofta ute längre och ska kunna få med sig allt ifrån mat, till utrustning som hör till själva jakten och gärna något bekvämt att sitta på. Riktigt bra Vandringsryggsäckar är därför viktigt. Det kan vara bra att köpa vandringsryggsäckar som inte har alltför grälla och skrikande färger, eftersom man så långt man kan ska försöka hålla sig osynlig så att man inte blir upptäckt på långt håll av djuret man jagar. Att lägga lite extra pengar på denna ryggsäck är viktigt eftersom man ska använda den länge och det är viktigt att de båda är bekväm så att man inte får ont och att den håller bra över tid. Att ryggsäcken är vattentät och klarar av att bära mycket vikt är också bra egenskaper.

Bra skor

En sak som en hel del lägga lite för lite fokus på när det kommer till jakt är att se till att man har ett par bra skor att gå i. Jakt innebär mycket vandring och detta kan göra att man i värsta fall får skavsår och får ont i fötterna om man har dåliga skor. Att ta på sig ett par helt nya skor som man inte har haft tidigare kan också vara dumt, i bästa fall går man in skorna innan själva jakt turen så att man slipper överraskas av saker som skavsår. Även här är det viktigt att skorna är vattentäta och klarar av tuff terräng som lera och hala underlag.

kalle